Društvo za trajnost virov 'SI.ENERGIJA'
Renkovci 8, 9244 Turnišče
T: (02) 538 16 63
E: si.energija@gmail.com

Aktualno

Otvoritvena konferenca "Vzpostavitev novega turističnega produkta"

Društvo SI.Energija organizira Otvoritveno konferenco na temo "Vzpostavitev novega turističnega produkta" v okviru projeka Houses, ki je ...

Javni natečaj za podeželske hiše in hotele

Društvo za trajnost virov Si.Energija pod okriljem čezmejnega projekta Slovenija – Madžarska izvaja projekt HOUSES, kjer želimo vzpostaviti nov ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 > >>
 

Predstavitev predloga Uredbe CLLD 2014-2020!

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko organizirata predstavitev predloga Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014–2020, ki bo potekala v petek, 16. 1. 2015, v Austria Trend Hotelu Ljubljana, Dunajska 154.

Vabilo…

Vljudno vabljeni vsi zainteresirani akterji lokalnega razvoja. Zaradi omejenega števila mest svojo udeležbo prijavite na naslov mreza-podezelje.mkgp@gov.si do srede, 14. 1. 2015. Udeležba je za udeležence seminarja brezplačna in je možna do zapolnitve števila prostih mest.

Namen dogodka je predstaviti določbe skupnega predloga uredbe, ki bo v programskem obdobju 2014–2020 urejala izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.
 
 

Predstavitev drugega predloga PRP 2014-2020!

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v torek, 9. 12. 2014, na Gospodarskem razstavišču, Ljubljana, predstavitev drugega predloga Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 (PRP 2014–2020). Namen dogodka je predstavitev drugega predloga PRP 2014–2020, ki bo formalno posredovan v potrditev na Evropsko komisijo v decembru 2014. Ob 8.30 se prične registracija udeležencev, ob 9.00 pa predstavitev z uvodnim nagovorom ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana.
Vabljeni vsi zainteresirani na področju razvoja podeželja. Zaradi omejenega števila mest svojo udeležbo prijavite na naslov mreza-podezelje.mkgp@gov.si, do ponedeljka, 8. 12. 2014. Udeležba je možna do zapolnitve števila prostih mest.

Vabilo …
 
 

LAS Pri dobrih ljudeh v Ljubljani!

LAS Pri dobrih ljudeh se je udeležila Festivala ljubljanskega in slovenskega podeželja, ki je potekal v soboto 4. oktobra 2014 v Ljubljani na Stritarjevi ulici v centru mesta. Festival je potekal v organizaciji Društva za razvoj slovenskega podeželja ter Mestne občine Ljubljana. Na festivalu se je skupno predstavljalo 15 LAS iz celotne Slovenije. Našo LAS so zastopali Zavod za kulturo in turizem Beltinci ter kuhar Štefan Sraka z svojim projektom INAČI.
 
 

Strokovna ekskurzija LAS Dolenjske in Bele krajine!

Dne 4. septembra je LAS Pri dobrih ljudeh v okviru strokovne ekskurzije obiskala LAS Dolenjske in Bele krajine. Ekskurzijo so začeli v Čentibi pri Lendavi, kjer so si ogledali projekt Permakulturni inkubator (permakulturna učilnica na prostem) ter se seznanili z projektom Povezovalni projekt e-kolesarske poti. Pot so nadaljevali v Renkovce kjer jim je bil predstavljen projekt Pilotni namakalni fotovoltaični sistem, ki se nahaja v biodinamičnem vrtu v okviru nastajajočega Centera BIO doživetje – učnega in logističnega centra za BIO prehrano in izdelke. Na tej lokaciji so opravili tudi pogostitev z izdelki "INAČI", ki so bili razviti v okviru projekta Indašnje, naravno, aktualno, čistak inači - INAČI. Naslednja lokacija, ki so jo obiskali je bila kraj Lipa z Prekmurso domačijo. Ogledali so si cimprano hišo, gumlo ter muzej na prostem. Predstavljen jim je bil projekt Zakladnica Beltinskega podeželja ter projekt Skrivnostni večeri pod gumlo. Po izčrpnem programu so opravili kosilo na Izletniški kmetiji Puhan. Na koncu so si ogledali še tropski vrt v Dobrovniku.
 
 

Z geomatiko do atraktivnejšega podeželja!

Z namenom pospešiti razvoj, izboljšati konkurenčnost ter povečati atraktivnost podeželja Razvojna agencija Sinergija, organizira v okviru sejma AGRA, v Gornji Radgoni, dne 28.8.2014, seminar na temo: „Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEJŠEGA PODEŽELJA“. Z izvedbo diseminacijskega seminarja želijo projekt GRISI PLUS predstaviti čim širši javnost ter povečati ozaveščenost lokalnih prebivalcev in drugih udeležencev o pomenu in prednostih uporabe geomatike na podeželju.

S seminarjem želijo povečati ozaveščenost udeležencev seminarja o pomenu in prednostih uporabe geomatičnih orodij in geografskih informacij ter jih spodbuditi k intenzivnejši uporabi le-teh. Intenzivnejša uporaba geografskih informacij in geomatičnih orodij je pomembna razvojna priložnost, ključ do povečanja atraktivnosti (predvsem) podeželskih področij, ki se srečujejo s problematiko staranja prebivalstva, šibkim lokalnim gospodarstvom, pomanjkanjem inovativnih idej, perspektivnih delovnih mest ter drugimi aktualnimi problemi.

Pozivamo vse, ki se ukvarjate z geomatiko in vse zainteresirane, katerim je mar za skladnejši in učinkovitejši razvoj podeželja, da sodelujete na seminarju dne 28.8.2014 s predstavitvijo referata/projekta ter tako prispevate svoj delež in pomagate soustvariti atraktivnejše podeželje in prepoznavnejše lokalne produkte, storitve. Za vas je sodelovanje/predstavitev na seminarju brezplačna. Izbranim govornikom bo ponujena priložnost da sodelujejo tudi na Finalni konferenci projekta GRISI PLUS, ki bo potekala 9. oktobra 2014 v Termah Vivat, v Moravskih Toplicah.

Vabilo...
 
 

Posvet predstavnikov LAS na AGRI 2014!

V ponedeljek, 25. avgusta 2014 ob 12.00 uri je v okviru AGRE – 52. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Vinskem hramu Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekal posvet predsednikov Lokalnih akcijskih skupin Slovenije.
Na posvetu je bilo govora o Leaderu / CLLD v novem programskem obdobju 2014-2020, katero predstavitev je vodila Alenka Šesek iz MKO ter potekala razprava o izvajanju programa Leader v preteklem programskem obdobju (izkušnje, predlogi, nasveti) in pripravi na novo programsko obdobje, katero je moderiral Aleš Zidar, predsednik DRSP. Po posvetu je potekal ogled dobre prakse LAS Prlekija in sicer perkakulturnega biodinamičnega vrta.

Društvo SI.ENERIJA se je skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh na ta dan predstavljala tudi na stojnici v hali D.
 
 

Obisk predstavnikov podeželja iz Srbije!

V petek 22. avgusta 2014 so Prekmurje obiskali predstavniki podeželja iz Srbije. S strani Društva SI.ENERGIJA ter upravljavca LAS jim je bilo predstavljeno delovanje LEADRA v Sloveniji, način delovanja LAS ter izvedene projekte v preteklem programskem obdobju.
 
 

PRP 2014-2020 posredovan na Evropsko komisijo!

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je v ponedeljek, 16. 6. 2014, posredovalo uradni predlog Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 v formalno potrditev na Evropsko komisijo (EK). EK ima glede na zakonodajne okvire 3 mesece časa za odziv na posredovani predlog. MKO in EK si bosta prizadevali, da bo PRP 2014-2020 sprejet do konca letošnjega leta.

Na tej povezavi si lahko preberete predlog PRP 2014-2020, ki je bil posredovan na EK.
 
 

Uredba o izvajanju ukrepa LEADER iz naslova PRP 2014-2020!

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je pripravilo predlog Uredbe o izvajanju ukrepa LEADR iz naslova Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020.

Uredba določa vrste podukrepov LEADER, ki bodo predmet sofinanciranja iz naslova Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (v nadaljnjem besedilu: EKSRP). Določa tudi pogoje in postopke za izbor in potrditev lokalnih akcijskih skupin, obvezna poglavja strategij lokalnega razvoja, upravičence, končne prejemnike, upravičene naložbe in aktivnosti, upravičene in neupravičene stroške, pogoje upravičenosti, pogoje za izvajanje posameznih podukrepov, nadzor nad izvajanjem podukrepov, sankcije za neizpolnjevanje obveznosti ter finančni okvir.

Vaše pripombe in predloge lahko posredujete najkasneje do četrtka, 5. junija 2014, na e-naslov: gp.mko@gov.si ali na naslov Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Dunajska 22,1000 Ljubljana.

Poziv za podajo pripomb in predlogov…

Predlog Uredbe…
 
 

Osnutek Uredbe o ukrepih 1.,3. in 4. osi PRP 2007-2014!

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je pripravilo Osnutek Uredbe o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007–2013 v letih 2011–2015.

Vabimo vas k oddaji pripomb in predlogov na osnutek omenjene uredbe:

Osnutek uredbe…

Poziv k oddaji pripomb in predlogov…

Vaše pripombe in predloge lahko posredujete do torka, 15. aprila 2014, na e-naslov: gp.mko@gov.si ali na naslov:

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Dunajska 22
1000 Ljubljana
Prijazno vabljeni!
 
<< < 1 2 3 4 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se