Društvo za trajnost virov 'SI.ENERGIJA'
Renkovci 8, 9244 Turnišče
T: (02) 538 16 63
E: si.energija@gmail.com

Aktualno

15.05.2023

TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA 2023

V času od 15. maja do 18. junija 2023 potekajo po Sloveniji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023. 

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so ...

17.05.2021

Priročnik za turistično dejavnost podeželskih hiš in krajev, ki predstavljajo krajinske vrednote

Namen priročnika je prikazati sestavine, elemente in metode, ki so za podeželske hiše in druge objekte, ki ohranjajo ljudsko stavbno dediščino, ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 > >>
 

TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA 2023

15.05.2023

V času od 15. maja do 18. junija 2023 potekajo po Sloveniji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023. 

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema, kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana Slovenija učeča se dežela.

LRF za Pomurje je tudi letos prevzela vlogo območnega koordinatorja Tednov vseživljenjskega učenja (TVU). Skupaj z podizvajalci TVU vas vabijo, da izkoristite brezplačne priložnosti in obiščite prireditev TVU v najbližjem kraju. Seznam vseh prireditev TVU, tudi prireditev v Pomurski regiji, najdete v spletnem koledarju TVU.

Območni koordinator TVU: Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje.
Nacionalni koordinator TVU: Andragoški center Slovenije.
Denarno podpira TVU: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

 
 

Priročnik za turistično dejavnost podeželskih hiš in krajev, ki predstavljajo krajinske vrednote

17.05.2021

Namen priročnika je prikazati sestavine, elemente in metode, ki so za podeželske hiše in druge objekte, ki ohranjajo ljudsko stavbno dediščino, nujno potrebne, da bi se učinkovito in dolgoročno vključili v aktivno turistično ponudbo.
Opredelili bomo smernice in podali ideje za razvoj za prenove in za vzpostavitev potrebne prožnosti. Upamo, da vam bo priročnik ponudil koristne nasvete in pomagal v smeri vključitve vaše podeželske hiše v turistični obtok po poti, ki bo zanimiva in takojšnja!

 

https://designrr.page/?id=89124&token=1848125887&type=FP

https://designrr.page/?id=89121&token=3271704258&type=FP
  
https://designrr.page/?id=89136&token=2597318130&type=FP
 
 

Otvoritvena konferenca "Vzpostavitev novega turističnega produkta"

Društvo SI.Energija organizira Otvoritveno konferenco na temo "Vzpostavitev novega turističnega produkta" v okviru projeka Houses, ki je financiran iz programa sodelovanja Slovenija - Madžarska in bo potekala v četrtek, 14. novembra 2019 ob 9.30  v Modrem salonu v RIS Rakičan.

 

Konferenca je namenjena promociji projekta, predvsem pa predstavitvi izbranih hotelov in podeželskih hiš iz upravičnih območij, ki so bili izbrani preko javnega natečaja.

Hoteli in podeželske hiše bodo v projektu tvorile nov turistični produkt imenovan "Poti podeželskih hiš". Vsako upravičeno območje bo pridobilo nov produkt, kjer si bodo lahko turisti, domačini in zainteresirana javnost, ogledali in doživeli pristnost podeželskih hiš. 

PROGRAM

 

09.30 - Prihod udeležencev in registracija

10.00 - Pozdravni nagovor

10.05 - Predstavitev projekta HOUSES

10.20 - Predstavitev javnega natečaja 

10.40 - Predstavitev izbranih hotelov

11.15 - Kratki odmor

11.20 - Predstaitev izbranih podeželskih hiš

12.15 - Podpis pogodbe o sodelovanju

12.30 - Pogostitev udeležencev

Prijavite se lahko preko spodnje povezave do torka 12. novembra.
PRIJAVA

Pridružite se nam:

  • turistične agencije,
  • TIC
  • nevladne organizacije, katere se ukvarjajo z turizmom
  • turistične kmetije
  • mala in srednja podjetja, ki se ukvarjajo z turizmom 
  • lokalne skupnosti
  • mladi
  • mediji
  • splošna javnost


Projekt je v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Vljudno vabljeni!

 

 
 

Javni natečaj za podeželske hiše in hotele

Društvo za trajnost virov Si.Energija pod okriljem čezmejnega projekta Slovenija – Madžarska izvaja projekt HOUSES, kjer želimo vzpostaviti nov turistični produkt »POTI PODEŽELSKIH HIŠ«.

Namen projekta je, da s pomočjo turističnega produkta okrepimo skupnost podeželskih hiš z hoteli, pri čemer se bodo oblikovale čezmejne dodatne storitve, na področju vinskega, kulinaričnega in zdravstvenega turizma.

 

V sklopu projekta se razpisuje javni natečaj za hotele in za podeželske hiše za vzpostavitev turističnega produkta »Poti podeželskih hiš«. Hotel bo sodeloval z izbranima podeželskima hišama in mora ustrezati kriterijam, ki so določeni v prilogah.

JAVNI NATEČAJ ZA PODEŽELSKE HIŠE


JAVNI NATEČAJ ZA HOTELE

Prijavitelji morajo svoje prijave oddati po pošti kot priporočeno pošiljko nakasneje do 16.9.2019 na naslov Renkovci 8, 9224 Turnišče ali jo do tega dne oddati v pisarni prostorov Renkovci 8, 9224 Turnišče in sicer vsak delovni dan med 8:00 in 14:00 uro.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte: si.energija@gmail.com.

 

Razglasitev rezultatov javnega natečaja bo javna in izbrani dobitniki bodo objavljeni javno v okviru prireditve v mesecu oktobru 2019.
 
 

Sprememba sedeža Društva "SI.ENERGIJA"!

Občni zbor društva je sprejel sklep o spremembi sedeža Društva za trajnost virov 'SI.ENERGIJA', ki je bil doslej Beltinci, Ravenska c. 30, 9231 Beltinci. Na podlagi odločbe izdane s strani Upravne enote Lendava dne 30.7.2015 se uradno spremeni naslov sedeža društva in sicer na naslov Renkovci 8, 9244 Turnišče.
 
 

Društvo "SI.ENERGIJA" ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju razvoja podeželja!

Društvo za trajnost virov "SI.ENERGIJA" je v mesecu maju na resorno ministrstvo poslalo prošnjo za pridobitev statusa društva v javnem interesu na področju razvoja podeželja. Društvo je izpolnjevalo vse zahtevane kriterije in z odločbo izdano dne 21.05.2015 pridobilo zaprošetni status.
 
 

Teden vseživljenjskega učenja 2015!

Vabilo na prireditve, ki se bodo izvajale v okviru Tedna vseživljenjskega učenja TVU 2015 območnega koordinatorja RA Sinergija in partnerjev

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) se je v zadnjih letih uveljavil kot najvidnejša vsakoletna kampanija s področja izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt, katerega usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije, povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja. Letošnji TVU je jubilejni 20. po vrsti.

Razvojna agencija Sinergija je tudi v letu 2015 prevzela vlogo enega izmed območnih koordinatorjev TVU v Pomurski regiji in bo tako v času od 15.5.2015 do 30.6.2016 skupaj s partnerji, izvajala različne prireditve.

SEZNAM PRIREDITEV...
 
 

Poziv mladim za sodelovanje v projektu NVO podjetnik!

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje (LRF za Pomurje) izvaja projekt »NVO podjetnik«, ki je sofinanciran s strani Ameriške ambasade. V okviru projekta želijo animirati mlade brezposelne, da se s svojo ustvarjalnostjo, motivacijo in idejami, vključijo v delo nevladnih organizacij ter tako spoznajo priložnosti, ki jih lahko realizirajo v okviru nevladnih organizacij.

Kontakt: novice@lrf-pomurje.si ali tel. št. 02 538 1663

Letak "NVO podjetnik"
 
 

Društvo SI.ENERGIJA na sejumu GREEN!

Društvo SI.ENERGIJA je sodelovalo na sejmu GREEN - mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga, ki je potekal od 26.3.-29.3.2015 v Gornji Radgoni. Na sejmu je društvo promoviralo projekte s področja okolja in zelenega življenjskega sloga ter se medsebojno družila ter mrežila z ostalimi deležniki podeželja.
 
 

Potrjen PRP 2014-2020!

Evropska komisija je dne 13. 2. 2015 uradno potrdila Program razvoja podeželja 2014–2020 (PRP) tudi za Slovenijo. Slovenija je tako v skupini prvih držav članic, ki bodo lahko začele izvajati ukrepe novega programskega obdobja. Finančno ta potrditev za razvoj slovenskega kmetijstva in podeželja pomeni dobrih 1,1 milijarde evrov, od tega bo Slovenija prejela 838 milijonov evrov iz proračuna EU.

PRP 2014–2020 Republike Slovenije je eden izmed 18 danes potrjenih programov s strani Evropske komisije, skupaj z 9 programi potrjenimi decembra 2014, pa jih je sedaj potrjenih 27 od skupno 118 programov v vseh 28 državah članicah EU.

PRP 2014-2020…
 
<< < 1 2 3 4 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se