Društvo za trajnost virov 'SI.ENERGIJA'
Renkovci 8, 9244 Turnišče
T: (02) 538 16 63
E: si.energija@gmail.com

Aktualno

15.05.2023

TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA 2023

V času od 15. maja do 18. junija 2023 potekajo po Sloveniji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023. 

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so ...

17.05.2021

Priročnik za turistično dejavnost podeželskih hiš in krajev, ki predstavljajo krajinske vrednote

Namen priročnika je prikazati sestavine, elemente in metode, ki so za podeželske hiše in druge objekte, ki ohranjajo ljudsko stavbno dediščino, ...

O nas


Društvo za trajnost virov "SI.ENERGIJA" je bilo ustanovljeno in pričelo z delovanjem v Beltincih, aprila 2003.

Društvo je usmerjeno v projekte, ki bodo prispevali h krepitvi pozitivnega odnosa in povečanega angažiranja ljudi na področju zagotavljanja trajnosti človeških, naravnih, informacijskih, kulturnih in drugih virov ter njihovega ohranjanja, racionalizacije, razvoja in implementacije v našem bivalnem okolju.
Predvsem smo doslej bili usmerjeni v vzajemno obveščanje in osveščanje članov društva, kakor informiranje okolja o našem poslanstvu, načrtih ipd.
Kot partner smo sodelovali pri prijavah, katerih nosilci so bile druge institucije, vendar žal doslej nis(m)o bili uspešni. Gre predvsem za projekte s področja obnovljivih virov energije, kakor tudi ohranjanja drugih potencialov v naši regiji. Društvo je tudi samo že kandidiralo na razpis skupnega Sklada za male projekte Slovenija –Madžarska.
V letu 2004 pa smo v društvu izvedli naslednje konkretne aktivnosti:
  • organizacija in izvedba predstavitve dobrih praks prekmurskega podeželja: projekta izkoriščanja obnovljivih virov energije in projekta podeželskega turizma;
  • sodelovanje pri izvajanju aktivnosti programa razvoja ustvarjalnosti mladih;
  • izvedba programa s področja kulturne dediščine in ljudskega izročila Prekmurja v okviru Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni.
Na področju obnovljivih virov energije je dejavnost v naši regiji še zelo skromna, zato bi podpora našim projektom pomenila bistven premik na tem področju.
Z odobrenimi projekti bi tudi pridobili potrebne formalne reference za nadaljnje projekte.
Sicer pa z referencami članov in zunanjih ekspertov izkazujemo primerne izkušnje ter sposobnost vodenja večjih aktivnosti, skladno z velikostjo prijavljenega projekta.
Skupaj s prispevki partnerjev pri projektu izkazujemo tudi sposobnost zagotavljanja stalnosti lastne organizacije v celotnem obdobju trajanja projekta.
Upamo, da dejstvo, da je društvo novo in še brez velikih referenc, ne bo negativno vplivalo na presojo njegove primernosti kot prijavitelja projekta.
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se